اهمیت مجازی سازی در سازمان چیست

اهمیت مجازی سازی در سازمان
آنچه در این مقاله می‌بینید

دسته بندی

خدمات شبکه

تهیه شده در

شرکت ترند پرند

مدت زمان ویدئو

05:48

زمان تقریبی مطالعه مقاله

7 دقیقه

مجازی سازی چیست ؟ بر طبق تعریف اصلی شرکت VMware پیشرو در مجازی‌سازی، مجازی‌سازی به فرایند ساختن هر چیزی بر پایه نرم‌افزار (یا مجازی) به‌جای فیزیکی می‌باشد. مجازی‌سازی می‌تواند به نرم‌افزارها، سرورها، منابع ذخیره‌سازی و همچنین شبکه‌ها تعلق شود و مؤثرترین راه برای کاهش هزینه‌های IT و افزایش عملکرد و بهره‌وری برای همه سازمان‌ها و شرکت‌ها در هراندازه‌ای می‌باشد. در اینجا به بررسی اهمیت مجازی سازی در سازمان خواهیم پرداخت.

ویدیو اهمیت مجازی سازی در سازمان چیست ؟

مجازی سازی در سازمان چه‌کار می‌کند؟

در قلب مجازی سازی ماشین مجازی (VM) وجود دارد. ماشین مجازی یک جایگاه نرم افزاری کاملاً ایزوله که در آن سیستم عامل و نرم افزار وجود دارد می‌باشد. چون هر ماشین مجازی کاملاً از یکدیگر جدا می‌باشند، چندین ماشین مجازی می‌توانند به‌طور هم‌زمان با یکدیگر در یک سرور فیزیکی اجرا شوند. لایه انتزاعی نیز که ماشین های مجازی را از سخت افزار جدا می‌کند را Hypervisor می‌نامند. این Hypervisor است که به‌صورت خودکار منابع محاسباتی را برای هر ماشین مجازی مشخص کرده و اختصاص می‌دهد. زیرساخت مجازی سازی تعاریف و معادلات محاسباتی را دوباره تعریف کرده و ارائه می‌دهد. در زیر به امکاناتی که مجازی سازی برای سازمان ایجاد می کند پرداختیم. شما با مطالعه موارد زیر به اهمیت مجازی سازی در سازمان پی خواهید برد.

نرم افزارهای زیاد در یک سرور: ازآنجاکه هر ماشین مجازی تمامی ماشین مجازی را پوشش می‌دهد، می‌توانید به‌راحتی چندین نرم افزار و سیستم عامل را بر روی یک سرور فیزیکی در یک‌زمان اجرا کنید.

استفاده حداکثری از منابع سرور: با استفاده از مجازی سازی شما می‌توانید به‌طور کامل از تمامی منابع سرور های فیزیکی خود استفاده کنید. به‌عبارت‌دیگر استفاده حداکثری از سرورها در عین کاهش تعداد سرور ها که موجب کاهش بسیار زیاد هزینه‌های سازمان می‌شود.

گسترش نرم افزارها و منابع با سرعت‌بالا و به‌راحتی: ماشین های مجازی به‌طور کامل فایل های نرم افزاری می‌باشند که به‌راحتی می‌توان با استفاده از Copy و Paste کردن به کنترل آن‌ها پرداخت. این قابلیت سادگی، سرعت و انعطاف‌پذیری را در گسترش IT و مدیریت آن در سازمان‌های بزرگ و کوچک به ارمغان خواهد آورد. حتی شما می‌توانید با استفاده از Live Migration ماشین های مجازی در حال اجرا را بدون ذره‌ای Down time از یک سرور فیزیکی به سرور فیزیکی دیگری منتقل کنید. همچنین شما می‌توانید به‌راحتی اقدام به مجازی سازی نرم افزارهای مهم و حساس در سازمان کرده تا عملکرد، پایداری و مقیاس‌پذیری افزایش یابد درحالی‌که روزبه‌روز از هزینه‌ها کاسته می‌شود.

مزایای مجازی‌سازی چیست ؟

مجازی‌سازی قادر است تا ظرفیت، انعطاف‌پذیری و همچنین مقیاس‌پذیری زیرساخت‌های IT را درحالی‌که بسیار مقرون‌به‌صرفه می‌باشد افزایش دهد. با استفاده از مجازی‌سازی زیرساخت‌های IT سریع‌تر گسترش می‌یابند، عملکرد و پایداری این زیرساخت‌ها افزایش‌یافته و فرایندها خودکار می‌شوند، این نتایج موجب می‌شود با مجازی‌سازی مدیریت زیرساخت‌های IT بسیار آسان‌تر شده و هزینه‌ها کاهش خواهند یافت.

مزیت های مجازی سازی لینک

  • آسان شدن مدیریت دیتاسنترها.
  • کاهش و یا حذف کامل Downtime.
  • کاهش هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری.
  • افزایش سرعت فراهم کردن منابع و Application ها.
  • فعال شدن تداوم در کسب‌وکار و Disaster Recovery در سازمان‌ها.
  • افزایش بهره‌وری، عملکرد، کارایی و سرعت در پاسخگویی فناوری اطلاعات (IT).
  • پیاده‌سازی دیتاسنترهای مبتنی بر نرم‌افزار (Software-Defined Data Center).

کمی عمیق‌تر درباره این که  مجازی‌سازی چیست ؟

سازمان‌هایی که خدمات فناوری اطلاعات ارائه می‌کنند با چالش بسیار بزرگی مواجه شدند و این محدودیت سرورهای x86 می‌باشد. این سرورها به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که تنها توانایی اجرای یک سیستم‌عامل و Application را در یک‌زمان دارند. درنتیجه حتی Data Center های کوچک نیز باید تعداد زیادی سرور را پیاده‌سازی کنند، و هر سرور بیشتر از ۵ تا ۱۵ درصد از میزان ظرفیت و توان خود را استفاده نمی‌کنند که این حالت در هر استانداردی تماماً ناکارآمد می‌باشد.

مجازی‌سازی (Virtualization) با استفاده از نرم‌افزار به شبیه‌سازی سخت‌افزار و درنتیجه ساخت سیستم کامپیوترهای مجازی می‌پردازد.  با این کار سازمان‌ها می‌توانند بیش از یک سیستم مجازی، با چندین سیستم‌عامل و Application، را در یک سرور اجرا کنند. بنابراین مجازی‌سازی می‌تواند بسیار مؤثر و مقرون‌به‌صرفه شود.

ماشین‌های مجازی در مجازی‌سازی (Virtualization)

یک سیستم کامپیوتر مجازی که تمامی متخصصان مجازی‌سازی آن را بانام (Virtual Machine (VM می‌شناسند یک Software Container ایزوله می‌باشد که سیستم‌عامل و نرم‌افزارها را در خود جای‌داده است. هر ماشین مجازی (VM) به‌طور کامل مستقل می‌باشند. ایجاد چندین ماشین مجازی (VM) در یک کامپیوتر به سازمان‌ها این اجازه را می‌دهد که چندین سیستم‌عامل و Application را در یک سرور مجازی که به آن Host می‌گویند اجرا کنند.

لایه‌ای که سرور فیزیکی (Host) را از ماشین‌های مجازی (VM) جدا می‌کند یک نرم‌افزار بسیار سبک به نام Hypervisor می‌باشد. این نرم‌افزار بسیار سبک وظیفه تقسیم منابع سرور فیزیکی را به‌صورت پویا بین ماشین‌های مجازی که به این منابع احتیاج دارند پخش می‌کند.

اهمیت مجازی سازی در سازمان

ویژگی‌های کلیدی ماشین‌های مجازی (VMs)

پارتیشن‌بندی

  • اجرای چندین سیستم‌عامل بر روی یک ماشین فیزیکی.
  • تقسیم منابع سیستم بین ماشین‌های مجازی (VMs).

جداسازی

  • این ویژگی جداسازی Fault & Security را در سطح سخت‌افزار فراهم می‌کند.
  • حفظ عملکرد ماشین‌های مجازی با استفاده از کنترل‌های بسیار پیشرفته.

ویژگی Encapsulation در ماشین‌های مجازی

  • ذخیره کامل ماشین مجازی و حالتی که در آن قرار دارد در یک فایل.
  • انتقال و کپی کردن بسیار راحت ماشین‌های مجازی مانند یک فایل.

وابسته نبودن به سخت‌افزار

با استفاده از مجازی‌سازی شما به‌راحتی می‌توانید ماشین‌های مجازی را از یک سرور فیزیکی به سرور دیگر منتقل کنید.

Server Consolidation

با استفاده از مجازی‌سازی (Virtualization) سرورها شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند از تمامی منابع سرورها استفاده کنند و درنتیجه تعداد سرورهای موردنیاز را کاهش دهند. نتیجه یک زیرساخت Server Consolidation می‌باشد که عملکرد و کارایی را افزایش می‌دهد همان‌طور که هزینه‌ها را بسیار کاهش می‌دهد. در قسمت‌های بعد به Server Consolidation به‌طور کامل خواهیم پرداخت. اهمیت مجازی سازی در سازمان را نشان میدهد.

مجازی‌سازی (Virtualization) همان پردازش ابری (Cloud Computing)؟

باید خاطرنشان کرد که پردازش ابری (Cloud Computing) همان مجازی‌سازی (Virtualization) نیست، درواقع پردازش ابری را می‌توان با مجازی‌سازی پیاده‌سازی کرد. پردازش ابری منابع پردازشی مشترک ( نرم‌افزار و یا داده) را از طریق اینترنت گسترش می‌دهد. چه شما در Cloud باشید چه نباشید می‌توانید زیرساخت دیتاسنتر خود و سرورهای سازمان را مجازی کرده و به پردازش ابری انتقال دهید تا Agility و Self-Service را افزایش دهید.

مجازی‌سازی (Virtualization) مهم‌ترین حوزه در علوم کامپیوتر

مجازی‌سازی یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها در علم کامپیوتر می‌باشد به همین دلیل ما در گروه چشم انداز نو به‌طور مفصل و دقیق ابتدا به بیان مفاهیم و تعاریف اولیه پرداخته و پس‌ازآن به بررسی راه‌کارهای موجود در مجازی‌سازی (Virtualization) می‌پردازیم و رقبای اصلی در حوزه مجازی‌سازی که VMware, Microsoft و Citrix می‌باشند را باهم مقایسه خواهیم کرد. اما ابتدا بابیان مفاهیم و تعاریف اولیه می‌توان بسیاری از سؤالات مهم مخاطبان را پاسخ داده تا با دستی پر به ادامه کار که ایجاد زیرساخت‌های مجازی‌سازی شده می‌باشد برویم. اهمیت مجازی سازی در سازمان را نشان میدهد.

مجازی سازی سرور، مجازی سازی دیتاسنتر

یقیناً مجازی سازی راه حل مشکلات سازمآن‌ها در دیتاسنترها است. با کمی بررسی و جست و جو در اینترنت سریعاً به تمامی مزیت های مجازی سازی دست خواهید یافت، حتی می‌توانید مزایای مجازی سازی را از مقاله نگاهی به مجازی سازی نیز بخوانید. اما گذشته از این ها این مسئله که مجازی سازی راه حل مشکلات مدیران شبکه در سازمان بوده است را هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند. فناوری مجازی سازی یک فناوری انقلابی است و با انقلاب خود موج جدیدی از فناوری ها را به دنبال داشت. می‌توان زیرساخت های ابری (Cloud) را نتیجه پیاده سازی مجازی سازی در سازمآن‌ها و بازخورد بسیار مثبت مدیران شبکه دانست.

مجازی سازی سرورها اولین قدم برای ورود به مجازی سازی می‌باشد. پس از آن شما به‌راحتی می‌توانید با استفاده از دیگر انواع مجازی سازی چون مجازی سازی Storage یا مجازی سازی شبکه (Network Virtualization) یک دیتاسنتر مبتنی بر نرم افزار (Software Defined Datacenter) ایجاد کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید. در این مقاله قصد داریم تا بیان کنیم واقعاً مجازی سازی در سازمان چه می‌کند که تمامی متخصصان اسرار بر پیاده سازی زیرساخت های مجازی دارند.

it services, network support, virtualization, vmware, مجازی سازی
انواع مختلف حملات سایبری به شبکه های سازمان
انواع خدمات پشتیبانی شبکه کدام هستند
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds