مزیت های مجازی سازی

virtualization benefits

امروزه می‌توان گفت بسیاری از سازمان‌ها به زیرساخت‌ها مجازی مهاجرت کرده و یا در حال مهاجرت می‌باشند. پیش از اینکه مجازی‌سازی در سازمان‌ها جنبه عمومی پیدا کند، دیتاسنتر سازمان‌ها پر بود از سرورهایی که از تمامی‌توان خود استفاده نمی‌کردند. مدیریت این تعداد از سرورها بسیار پیچیده بود و می‌توان گفت دیتاسنترها یک مدیریت متمرکز بسیار قوی نداشتند. اما به عمومی‌شدن استفاده از زیرساخت‌های مجازی بسیاری از مشکل‌ها حل شد. در اینجا به بررسی مزیت های مجازی سازی می پردازیم.

مزیت های مجازی سازی

  • آسان شدن مدیریت دیتاسنترها.
  • کاهش و یا حذف کامل Downtime.
  • کاهش هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری.
  • افزایش سرعت فراهم کردن منابع و Application ها.
  • فعال شدن تداوم در کسب‌وکار و Disaster Recovery در سازمان‌ها.
  • افزایش بهره‌وری، عملکرد، کارایی و سرعت در پاسخگویی فناوری اطلاعات (IT).
  • پیاده‌سازی دیتاسنترهای مبتنی بر نرم‌افزار (Software-Defined Data Center).
  • با خودکارسازی فرایندهای دستی، کارایی عملیاتی بیشتری ارائه می‌دهد.
  • بارهای کاری (Workload) را مستقل از توپولوژی فیزیکی مدیریت می‌کند.
  • بهبود امنیت شبکه در دیتاسنتر چشمگیر است.
  • مجازی‌ سازی شبکه باعث کاهش اجزای فیزیکی مانند سوئیچ، روتر، سرور و کابل می‌شود.
  • به‌راحتی شبکه‌ها را تقسیم‌بندی می‌کند.
  • اجازه تغییر سریع و مقیاس‌پذیری و دیپلوی سریع را می‌دهد.
  • امنیت کافی در‌برابر تخریب تجهیزات فیزیکی دارد.
  • به حالت Failover اجازه می‌دهد درحالی‌که سیستم به کارش ادامه می‌دهد، جزء خراب را تعمیر کرد.

در ادامه به بررسی اجمالی برخی از مزیت های مجازی سازی می پردازیم:

تجمیع سرورها (Server Consolidation)

همان‌طور که در مقدمه بیان کردم یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که سازمان‌ها با دیتاسنترهای سنتی خود داشتند تعداد بسیار زیاد سرورهای موجود در دیتاسنتر بوده است. با ورود مجازی‌سازی (Virtualization) این امکان برای سازمان‌ها ایجاد شد که تمامی سرورها را به‌صورت ماشین‌های مجازی (VMs) در یک سرور قدرتمند پیاده‌سازی کنند که این امر علاوه بر کاهش هزینه‌ها مدیریت متمرکز را در اختیار سازمان‌ها قرارداد.

کاهش مصرف انرژی با مجازی‌سازی

با کاهش و تبدیل چندین سرور به یک سرور این امکان برای سازمان‌ها فراهم می‌شوند که از پرداخت هزینه‌های بالا برای انرژی کم کرده و به دیگر هزینه‌های ضروری بپردازند، همچنین با کاهش تعداد سرورها دمای دیتاسنترها مدت‌زمان بیشتری خنک مانده که باعث کاهش هزینه‌های مصرف انرژی می‌شود.

کارآمدی استفاده از منابع در مجازی‌سازی

در دیتاسنترهای سنتی برای هر نرم‌افزار و یا سرویسی یکی سرور تهیه می‌شد، در برخی از مواقع منابع سخت‌افزاری سرورهای تهیه‌شده بر مبنای پیش‌فرض‌های سازمان تهیه می‌شد که این امر موجب عدم مصرف مقدار زیادی از منابع توسط سرویس‌های اجراشده در سرورها می‌شد. به‌عبارت‌دیگر سرویس‌ها به منابع کمتری برای اجرا نیازمند بودند درحالی‌که سرور موردنظر بسیار قوی بود. اما با استفاده از مجازی‌سازی شما به‌راحتی می‌توانید از تمامی منابع سخت‌افزاری موجود استفاده کنید. چراکه بر روی یک سرور می‌توان چندین سرویس را پیاده‌سازی کرد.

مدیریت آسوده و متمرکز با استفاده از مجازی‌سازی

یکی دیگر از مهم‌ترین فوایدی که مجازی‌سازی (Virtualization) برای سازمان‌ها به ارمغان آورد مدیریت متمرکز سرورها بوده است. با توجه به تعداد زیاد سرورها در دیتاسنترهای سنتی مدیریت تمامی سرورها کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای بوده است. اما با استفاده از زیرساخت مجازی در سازمان و کم شدن تعداد سرورها می‌توانید مدیریتی سریع‌تر و راحت‌تر خواهید داشت.

خودکار سازی (Automation) با مجازی‌سازی

یکی دیگر از مزیت‌های مهم استفاده از زیرساخت‌های مجازی این است که با استفاده از پلتفرم‌های بسیار مختلفی می‌توان اقدام به خودکار سازی فعالیت‌های سازمان کرد، به‌عنوان‌مثال می‌توان با استفاده از اتوماسیون مدیریتی مایکروسافت سیستم سنتر ۲۰۱9 Orchestrator می‌توانند به‌راحتی بسیاری از نیازهای سازمان را خودکار سازی کنید.

سرعت در راه‌اندازی سرویس‌های جدید از مزیت های مجازی سازی

درگذشته و پیش از فراگیر شدن مجازی‌سازی پیاده‌سازی سرویس‌های جدید به دلیل آماده‌سازی و تهیه سرورها و پس‌ازآن نصب سیستم‌عامل و پیش‌نیازهای سرویس جدید بسیار زمان‌بر بوده و وقت و هزینه بسیار زیادی از سازمان‌ها را مصرف می‌کرده است. اما با راه‌اندازی بسترهای مجازی‌سازی در سازمان‌ها و تغییر سرورهای فیزیکی به ماشین‌های مجازی، راه‌اندازی سرورهای جدید که البته به ماشین‌های مجازی تبدیل شدند در کمترین زمان ممکن و با چند کلیک صورت می‌گیرد. حتی از دور خارج کردن این ماشین‌های مجازی نیز بسیار سریع اتفاق افتاده و مدیران شبکه سازمان می‌توانند در صورت عدم نیاز به سرویس‌های موجود ماشین مجازی آن را خاموش کرده و منابع درگیر را آزاد و برای دیگر مصرف‌ها استفاده کنند.

سرعت در بازسازی در شرایط وقوع Disaster

در صورت اتفاق افتادن یک ازدست‌رفتگی کلی این زیرساخت‌های مجازی می‌باشند که بسیار سریع‌تر از زیرساخت‌های سنتی و فیزیکی قبلی می‌توانند راه افتاده و همان شرایط قبلی گذشته را برای شما فراهم کنند. در زمان وقوع اتفاقات ناگوار زیرساخت‌های مجازی به دلیل مدیریت متمرکز و ابزارهایی که در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهد به‌راحتی می‌تواند سازمان‌ها را از حالت اضطرار خارج کرده و به شرایط پایدار برساند.

تخصیص عادلانه منابع از مزیت های مجازی سازی

در بسترهای مجازی‌سازی شما به‌راحتی می‌توانید منابع را به‌صورت صحیح و به‌اصطلاح عادلانه تقسیم کنید. به این صورت که درصورتی‌که سرویسی به منابع کمتری نیازمند می‌باشد، منابع کمتری استفاده کرده تا سرویس‌هایی که باید از منابع بیشتری بهره‌مند شوند بتوانند به‌راحتی از منابع استفاده کنند. با استفاده از این مزیت سازمان‌ها می‌توانند با تنظیمات خود در زیرساخت‌های مجازی تخصیص منابع را به‌صورت خودکار با تعیین اولویت‌ها مشخص کنند. به این صورت دیگر نیاز به تنظیمات دستی نبوده و درصورتی‌که ماشین مجازی نیاز به منابع بیشتر داشته باشد و همچنین در اولویت بالاتر قرار دارد منابع به این ماشین مجازی اختصاص خواهند گرفت.

مجازی‌سازی دروازه‌ای به سمت زیرساخت‌های ابری (Cloud)

باید دقت داشته باشید که در صورتی شما می‌توانید به‌راحتی و در کمترین زمان ممکن به زیرساخت‌های Cloud که آینده زیرساخت‌های سازمان‌ها می‌باشند مهاجرت کنید که زیرساخت سازمان شما، کاملاً مجازی‌سازی شده باشد. باید خاطرنشان کردن که درصورتی‌که شما از زیرساخت مجازی استفاده نکنید نمی‌توانید از هیچ‌یک از سرویس‌های Cloud چون Internal, External, Hybrid استفاده کنید. بنابراین مجازی‌سازی دروازه ورود به زیرساخت‌های Cloud می‌باشد.

Virtualization Benefits : ایجاد امکان استفاده از انواع مجازی‌سازی

با ایجاد بستر مجازی‌سازی (Virtualization) در زیرساخت سازمان و دیتاسنترها شما می‌توانید به‌راحتی این زیرساخت را گسترش داده و از تمامی انواع مجازی‌سازی شامل مجازی‌سازی شبکه، مجازی‌سازی دسکتاپ و مجازی‌سازی Storage استفاده کنید. با ایجاد زیرساخت‌های تمام مجازی‌سازی شده شما به یک حالت کاملاً پایدار دست خواهید یافت و بسیاری از هزینه‌های سازمان ازجمله هزینه‌های مالی و همچنین نیروی کار کاهش خواهند یافت.

مزیت های مجازی سازی که در بالا به آن ها پرداختیم برخی از مزیت های Virtualization بوده است. این تکنولوژی مزیت های بسیاری دارد که تنها با پیاده سازی آن در زیرساخت خود به آن دست خواهید یافت.

citrix, it services, network support, virtualization, vmware, مجازی سازی
ویژگی های اکسچنج سرور 2019
انواع مختلف حملات سایبری به شبکه های سازمان
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds